4.1 C
Lukavica

Састанак Штаба за ванредне ситуације општине Источна Илиџа – Разматран Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације

На састанаку Штаба за ванредне ситуације општине Источна Илиџа који је одржан 18. 3. 2020. разматран је Закључак о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у РС, донесен 18. 3. 2020. од стране Републичког штаба за ванредне ситуације.

Одлучено је да Наредба о ограничењима и рестрикцијама како би се онемогућило ширење вируса корона (COVID-19) на територији општине Источна Илиџа број 01-023-113-1/20 донесена 16. 3. 2020. остаје на снази до 23. 3. 2020, послије чега ће Штаб за ванредне ситуације општине Источна Илиџа наредбе и ограничења доносити у складу са наведеним Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације и епидемиолошком ситуацијом у вези са појавом вируса корона.

Обавјештавамо сва пословне субјекте која обављају дјелатност на територији општине Источна Илиџа да су дужни да континуирано спроводе све препоручене мјере  ЈЗУ Института за јавно здравство у вези са дезинфекцијом властитих објеката, површина и средстава превоза. У наредним данима инспекцијске службе  ће вршити појачану контролу у погледу спровођења наведених мјера.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ