4.1 C
Lukavica

Свјетско првенство у риболову у Источном Сарајеву

Свјетско првенство у риболову, у категорији СПИН (лов предатора са обале), јуче је свечано отворено у Источном Сарајеву. У такмичењу ће учествовати 19 репрезентација, 170 такмичара, укупно 250 учесника на овом такмичењу а уређена су и четири километра стазе на којима се одржава такмичење.

Првенство је отворио предсједник Међународне федерације Клаудио Уго Матеоли а на 16. Свјетском првенству у риболову у Источном Сарајеву учествују репрезентације Чешке, Словачке, Пољске, Португала, Латвије, Ирске, Француске, Италије, Украјине, Мађарске, Русије, Македоније, Хрватске, Њемачке, Србије, Молдавије, Румуније, Бугарске и БиХ.

Тродневно такмичење биће одржано у мјесту Кијево у општини Трново на ријеци Жељезници, која је порибљена, обале уређене и која због своје ширине и приступачности идеална за ту спортску дисциплину. Првенство ће бити затворено у недjељу 27. маја, када ће бити додијљене медаље и проглашени побједници. Генерални покровитељ је члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић, а покровитељи су град Источно Сарајевo, општине Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ