4.1 C
Lukavica

СКУД “Бошко Вујадин” на фестивалу фолклора у Румунији

Српско културно умјетничко друштво „Бошко Вујадин“ је у периоду од 26.07.2018. до 01.08.2018. године као представник Босне и Херцеговине учествовало на 8. Интернационалном фестивалу фолклора који се одржавао у градовима Аиуд и Окна Муреш у Румунији.

Овај интернационални фестивал има статус ЦИОФФ фестивала (Интернационални савјет за организацију фолклорних фестивала и народну умјетност) и представља најважини догађај у овој регији.

На овом фестивалу се сваке године представи око 10 различитих земаља учесница, а ове године осим Румуније као домаћина, поред Босне и Херцеговине наступили су још и Албанија, Бугарска, Црна Гора, Грчка, Колумбија, Чешка, Мађарска, Турска и Украјина.

Осим игара и пјесама, чланови СКУД “Бошко Вујадин” успјешно су презентовали и нашу традиционалну кухињу која је била веома запажена. Такође, успоставили су и добре колегијалне односе са већином осталих учесника што је резултирало и новим понудама за сарадњу у будућем периоду.

Ово је прво гостовање СКУД “Бошко Вујадин” у Румунији, које је реализовано уз финансијску помоћ општине Источна Илиџа и властитих средстава СКУД-а „Бошко Вујадин“.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ