4.1 C
Lukavica

Стање опште безбједности на задовољавајућем нивоу

У кабинету начелника општине Источна Илиџа одржан је редовни састанак руководства општине Источна Илиџа са представницима Полицијске Управе Источно Сарајево.

Састанку су присуствовали  начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић, предсједник Скупштине општине Раде Ћосовић и замјеник начелника Зоран Аврам, а испред Полицијске Управе је био присутан Начелник ПУ Источно Сарајево, Бранимир Шеховац и замјеник начелника ПУ Игор Кушић.

Констатовано је да је у протеклом временском периоду реализовано неколико битнијих пројеката за безбједност у Источној Илиџи, а један од најважнијих је и реализација пројекта Полицијске станице Источна Илиџа.

У сарадњи са градом Источно Сарајево реализован је пројекат видео надзора у у који је била укључена и општина Источна Илиџа.

Начелници  Божовић и Шеховац су се сложили да је пројекат потребно додатно проширити постављањем надзорних камера на шеталиште др Миодраг Лазић, као и на раскрсницу улица Милоша Обилића и 4. августа како би се додатно обезбиједиле приступне саобраћајнице према државном затвору.

Начелник Шеховац је упознао представнике Општине да ће у наредном временском периоду бити постављен стационарни радар  у улици Касиндолског батаљона према ЈУ Болница „Србија“.

Генерални закључак је да је у овој локалној заједници стање опште безбједности, безбједности саобраћаја и криминалитета на задовољавајућем нивоу.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ