4.1 C
Lukavica

Трг краља Александра – представљена финална верзија Главног пројекта

Начелник општине Маринко Божовић одржао је састанак са представницима сарајевске општине Нови Град у вези са реконструкцијом Трга краља Александра. Приликом овог сусрета представљена је финална верзија Главног пројекта, која је употпуњена раније усаглашеним измјенама.

У првој фази радова планирана је реконструкција саобраћајнице у ширини од 4 метра, којом је предвиђено једносмјерно кружно кретање саобраћаја. Такође, у овој фази ће се обезбиједити укупно 43 паркинг мјеста на платоу атомског склоништа и мјестима за паралелно паркирање.

С обзиром да ће се замјени бетонских плоча приступити у другој фази реконструкције, за сада је планирано постављање заштитних препрека за прелазак возила на дио Трга који је намијењен пјешацима.

Трећа фаза пројекта односи се на реконструкцију игралишта и изградњу теретане на отвореном.

 

Ради се о вриједном пројекту од велике важности за обје општине и њихове грађане, а посебно становнике Трга краља Александра. Руководство Општине Источна Илиџа заједно са сарадницима на овом пројекту предузима све неопходне активности како би се у што скорије вријеме приступило реализацији прве фазе.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ