4.1 C
Lukavica

Тринаестогодишња Сара Самарџић прва стигла до Часног крста

У ријеци Жељезници, у Источној Илиџи, четврти пут за редом, организовано је пливање за Часни крст, поводом празника Богојављења, на којем је прва до Часног крста допливала тринаестогодишња Сара Самарџић из Источне Илиџе.

Сара истиче како јој је ово први пут да учествује, те да је осјећај посебан.

– Од првог пливања за Часни крст, које је организовано код нас, сам имала жељу да учествујем, а данас ми се та жеља и остварила – рекла је Сара.

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић, истакао је да ће се потрудити да се ова манифестација уврсти у ред значајних датума, не само за ову локалну заједницу, него за читав град Источно Сарајево.

У ову манифестацију треба много више да се улаже и надам се да ћемо наредних година ово подићи на виши ниво – рекао је Божовић.

Предсједник Организационог одбора ове манифестације Ранко Скакавац изјавио је да је све прошло у највољем реду, те да је од пријављених 40 такмичара, 35 данас пливало.

До Часног крста је требало пливати 33 метра, што симболише број година живота Исуса Христа. Организатор се потрудио да обезбиједи вриједне награде за побједнике, али и новчане награде за све учеснике.

Велики број грађана је присуствовао данашњој манифестацији чији је организатор Српска православна црквена општина Војковићи у сарадњи са СКУД „Војковићи“ и Џудо клубом „Фамос“.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ