4.1 C
Lukavica

Трка/Шетња за оздрављење (Борба против рака дојке) Вилсоновим шеталиштем

Поводом подизања свијести у борби против рака дојке у БиХ,  дана 07.10.2017 на Вилсоновом шеталишту у 12 часова одржаће се десета јубиларна хуманитарна акција под називом “Race for the cure” (Трка/Шетња за оздрављење). Регистрација грађана за овај догађај је почела у суботу 09. септембра 2017. године на градским трговима и шопинг центрима у свим градовима БиХ.

Регистрацијом у износу од симболичних 10КМ учествујете у јединственом догађају. Битно је нагласити да ће сва средства прикупљена од регистрације учесника, бити утрошена на куповину поклон пакетића за сваку новооперисану жену у БиХ, као и на бесплатне мамографске прегледе у руралним дјеловима земље. Догађају сваке године присуствије више од осам хиљада особа из свих градова.

“Race for the cure” је већ традиционални пројекат, који се одржава у још 150 градова широм свијета, на којем учествују милиони грађана, а чији циљ је рано откривање карцинома дојке и превенција болести.

Треба напоменути да ће учесници бити и Удружење жена обољелих и лијечених од рака дојке „АГАТА“ из Источног Сарајева које окупља оперисане жене са подручја Града Источног Сарајева. Циљ дјеловања организације је подизање свијести о превенцији карцинома те пружање подршке чланица једна другој и упознавање шире популације са овим проблемом. Општина Источна Илиџа ће суфинансирати одлазак „АГАТА“-е на ову манифестацију.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ