1.1 C
Lukavica

Уговорена изградња Спомен-обиљежја Вељине у Источној Илиџи

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић и директор предузећа “Мега пројект” из Братунца, Милош Гаврић, потписали су уговор о изградњи Спомен-обиљежја “Вељине” на подручју ове локалне заједнице.

Новац за изградњу спомен-обиљежја је обезбијеђен захваљујући помоћи Републике Србије, у износу од 300.000 КМ, општина Источна Илиџа је обезбиједила 50.000 КМ и Град Источно Сарајево 30.000 КМ.

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић је изразио наду да ће се у што скоријем временском року кренути са радовима овог, како је рекао,  дуго очекиваног, Спомен-обиљежја.

Божовић је истакао да је идејни пројекат завршен и да ће то бити репрезентативан објекат карактеристичан за овај дио града .

„Ради се о Спомен-обиљежју за погинуле борце који долазе са територије општине Источна Илиџа, као и општина које су по Дејтонском мировном споразуму остале у ФБиХ, а који немају спомен-обиљежје у овом дијелу града Источно Сарајево“,  рекао је Божовић.

Божовић је додао да ће Спомен-обиљежје бити изграђено код цркве Светог Василија Острошког на Вељинама у оквиру комплекса спомен-парка који би, према предвиђеном плану, требало да буде најзначајнији пројекат који ће се радити у овој и почетком сљедеће године.

Директор фирме Мега-пројект, Милош Гаврић,  изјавио је да ће радови на изградњи спомен-обиљежја Вељине почети за 10 дана, а рок за завршетак радова је 75 дана.

 

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ