4.1 C
Lukavica

Усвојен Нацрт стратегије развоја општине од 2021. до 2030. године

Одборници у Скупштини општине Источна Илиџа усвојили су на данашњој сједници низ тачака из области привреде и друштвених  дјелатности, међу којима је централно мјесто заузела тачка која се односи на Нацрт стратегије развоја општине Источна Илиџа за период од 2021. до 2030. године,  а  који ће се наћи у расправи у наредних мјесец дана.

– Тиме ће јасно бити дефинисана стратегије развоја и правци у којима општина Источна Илиџа треба да се креће, прије свега када су у питању привредна кретања и даљи друштвени и привредни развој општине Источна Илиџа – рекао је начелник Божовић.

На данашњој сједници одборници су усвојили и одлуку о додјели награда и признања поводом обиљежавања Дана и крсне славе општине Источна Илиџа Светог Георгија – Ђурђевдана.

– Награде ће бити додијељене двјема установама, односно њиховим радницима, свима онима који су у претходном периоду, за вријеме пандемије вируса корона, уложили надљудске напоре како би заштитили здравље наших становника, а то се односи на Дом здравља “Источно Сарајево” и Болницу “Србија” – рекао је Божовић.

Ова награда се односи на све медицинске и немедицинске раднике обје здравствене установе, гдје се лијече грађани Источне Илиџе и других општина.

-Трећа плакета биће уручена Удружењу ветерана пензионисаних припадника Војске Републике Србије из Ниша, због доприноса који су дали нашим становницима, када је у питању вакцинација и због одличне сарадње наше борачке организације са овим удружењем – истакао је Божовић.

Начелник  Божовић честитао је свим становницима ове општине, града Источно Сарајево и Републике Српске предстојећи Васкрс, као и Дан и крсну славу општине -Ђурђевдан.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ