23 C
Lukavica

Усвојен Приједлог одлуке о суфинансирању изградње новог средњошколског центра у Источној Илиџи

Скупштина општине Источна Илиџа усвојила је једногласно  Приједлог одлуке о суфинансирању изградње објекта ЈУ „Средњошколски центар“ Источна Илиџа, за који је општина већ купила земљиште и израдила главни пројекат.

Одборници у СО Источна Илиџа су донијели одлуку око ослобађања ренте и уређења за изградњу овог објекта.

Начелник општине Маринко Божовић рекао је новинарима да ће наведени објекат СШЦ Источна Илиџа бити на 7.000 метара квадратних површине.

– Претворено кроз ренту и уређење које би општина наплатила у износу од око 1,6 милиона КМ, који ће ући у вриједност изградње објекта, а којег би се општина Источна Илиџа одрекла и тиме ставила тачку на одлуке које општина доноси за изградњу овог објекта – рекао је Божовић.

Према Божовићевим ријечима, по предрачуну главног пројекта изградња СШЦ Источна Илиџа ће коштати око осам милиона конвертибилних марака, али ће јавни позив и тендерска процедура, која ће, према његовим ријечима, вјероватно бити расписана у наредном временском периоду, показати стварну цијену.

– Од надлежних органа, првенствено Владе и министарстава у Влади Републике Српске сада можемо очекивати да покрену процедуру изградње овог објекта – истакао је Божовић.

На сједници СО Источна Илиџа одборници су усвојили и сет одлука око именовања вршилаца дужности директора јавних установа и предузећа на подручју Источне Илиџе, као и тачке дневног реда које се односе на усвајање Нацрта Одлуке о измјени и допуни регулационог плана М-18 – Добриња 1. 

Такође, одборници су усвојили и Одлуку о покретању процедуре и јавног позива за куповину простора за јавне установе и предузећа које је основала Скупштина општине Источна Илиџа.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ