4.1 C
Lukavica

У Бечићима љетује 18 дјеце из општине Источна Илиџа

На љетовању у оквиру пројекта  “Социјализација дјеце – РС 2019” са подручја Општине Источна Илиџа боравиће 18 дјеце и један васпитач, 13 дјеце иде посрeдством ЈУ Центра за социјални рад и петоро дјеце путем Општинске борачке организације “Илиџански Борац”.

Реализација Пројекта и ове године као и претходне је на морској обали, у услужном простору Омладинског хостела ”Ужице” у Бечићима, општина Будва, Република Црна Гора.

Временски период програмских активности у услужном објекту је од 20. 5 до 21. 9. 2019. године у укупно четрнаест смјена, од чега је тринаест десетодневних, а једна (прва) осмодневна смјена.

Дјеца са подручја општине Источна Илиџа боравиће у периоду од 5. 6. до 14. 6. 2019. године. Велику подршку у реализацији пројекта ове године, као и сваке претходне дао је ЈУ Центар за социјални рад Источна Илиџа као и Општина Источна Илиџа, тако што је обезбиједио џепарац за дјецу и васпитача.

Учесници пројекта су дјеца различитих категорија: прије свега дјеца из социјално угрожених породица – корисници права из социјалне и дјечије заштите, дјеца из вишечланих породица, дјеца из породица борачке популације, дјеца са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надарена дјеца тј. талентована.

Управо та различитост и разноврсност јесу највећа вриједност Пројекта и служе остварењу пројектних циљева: развијању емпатије, припадности вршњачкој групи без обзира на разлике, те социјализацији дјеце у сваком смислу, што се постиже прилагођеним програмским активностима и стварањем позитивног, афирмативног амбијента у вријеме боравка на мору.

Пројекат  “Социјализација дјеце РС 2019”, се спроводи од 2002. године и за претходних 17 година обухватио је више од 23 000 дјеце из свих општина Српске а реализује се у периоду од 20. маја до 21. септембра.

 

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ