1.1 C
Lukavica

У Бечићима љетује 18 дјеце из општине Источна Илиџа

Пројекат  “Социјализација дјеце 2018”, се спроводи од 2002. године и за претходних 16 година обухватио је више од 23 000 дјеце из свих општина Српске а реализује се у периоду од 20. маја до 21. септембра.

      На љетовање у оквиру пројекта са подручја Општине Источна Илиџа љетоваће 18 дјеце и један васпитач, 13 дјеце иде посрeдством ЈУ Центра за социјални рад и 5 дјеце путем Општинске борачке организације “Илиџански Борац”. Велику подршку у реализацији пројекта ове године, као и сваке претходне дао је ЈУ Центар за социјални рад Источна Илиџа као и Општина Источна Илиџа, тако што је обезбједила џепарац за дјецу и васпитача.

Учесници пројекта су дјеца различитих категорија: прије свега дјеца из социјално угрожених породица – корисници права из социјалне и дјечије заштите, дјеца из вишечланих породица, дјеца из породица борачке популације, дјеца са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надарена дјеца тј. талентована. Управо та различитост и разноврсност јесу највећа вриједност Пројекта и служе остварењу пројектних циљева: развијању емпатије, припадности вршњачкој групи без обзира на разлике, те социјализацији дјеце у сваком смислу, што се постиже прилагођеним програмским активностима и стварањем позитивног, афирмативног амбијента у вријеме боравка на мору.

Дјеца ће и ове године, као и прошле године, уживати у Омладинском хостелу “Ужице” у Бечићима у периоду од 23.06 до 02.07.2018. године.

 

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ