4.1 C
Lukavica

У Основној школи “Петар Петровић Његош” данас је отворена STEM лабораторија

У Основној школи “Петар Петровић Његош” данас је отворена STEM лабораторија. Лабораторију су свечано отворили директорица школе Зденка Перендија и начелник општине Источна Илиџа Маринко Бoжовић.

Циљ увођења STEM компетенција у школе је да младе генерације овладају компетенцијама за учешће у економији заснованој на знању и постану носитељи економског развоја.

Увођење STEM компетенција у школе широм БиХ дио је пројекта ENABLE-BiH, који је финансиран од стране “USAID” и “Save the Children”, а ова школа је једна од пет у БиХ које су одабране за  учешће у пројекту. Опрема која је пројектом донирана школи  у вриједности је 20.000,00 америчких долара.

Начелник Општине Источна Илиџа Маринко Бoжовић се захвалио донаторима који су омогућили да ученици из Источне Илиџе имају најсавременију опрему у новоотвореној лабораторији, и истакао је како Општина има одличну сарадњу са „USAID“ на више поља дјеловања.

Директорица Основне школе „Петар Петровић Његош“ Зденка Перендија изјавила је да је поносна што је школа поред велике конкуренције изабрана за учешће у пројекту, и како ће опрема много допринијети наставном процесу.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ