4.1 C
Lukavica

ФАМОС ФУТСАЛ КУП: Никшићани однијели прву награду, организатор положио испит

КМФ Челик из Никшића освојио је побједнички пехар и чек у износу од 10 хиљада конвертибилних марака на првом Фамос футсал купу, чији је организатор био Фудбалски клуб Фамос, а генерални покровитељ општина Источна Илиџа.

Мирко Марван, директор турнира и некадашњи репрезентативац Југославије, у најави Фамос футсал купа изразио је жељу да побједу однесе организација. Његови први утисци су да је прво издање овог турнира протекло на високом нивоу, што је био услов да овај спортски догађај прерасте у традицију.

-Ја бих прије свега честитао КМФ Челик на освајању првог мјеста, као и финалисти Дрини осигурању, и свим осталим екипама јер смо се ми трудили да скупимо сами крем футсала БиХ, па и шире. Надам се да смо били добри домаћини и мој први и једини циљ је био да организација побиједи, јер ако све буде у најбољем реду онда ћемо сигурно имати још више екипа из БиХ, али и са простора Србије и ширег окружења, рекао је Марван.

Начелник Општине Источна Илиџа, Маринко Божовић, није крио задовољство и нагласио је да је турнир оравдао сва очекивања.

– Морам да кажем да је први Фамос футсал куп испунио наша очекивања. Желим да честитам Никшићанима на заслуженом освајању првог мјеста. Челик је био једина екипа из сусједних земаља, иако је било и других играча из земаља ван Босне и Херцеговине. Турнир је  испунио очекивања и показао да ће прерасти у традицију, што нам је и био циљ. Биће сљедеће године сигурно више екипа, а на теренима ФК Фамос у Војковићима играће се још бољи и велики и мали фудбал. Организација овог турнира покренута је у оквиру обиљежавања педесетогодишњице ФК Фамос. Могли смо да видимо много лијепих потеза, голова… Иако је у току Свјетско првенство у фудбалу, публика је у великом броју гледала овај турнир и још једном хвала свима онима који су овдје били присутни, испратили нас све ове дане турнира, хвала онима који су учествовали. Још једном честитам побједницима и напомињем да је сав приход од продатих карата у вријеме трајања турнира отишао за помоћ породицама којима је потребна помоћ, рекао је начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић.

Све похвале на рачун организације, публике и квалитата турнира изнио је Милован Драшковић, репрезентативац Црне Горе и стандардни члан побједничке екипе.

-Ја бих прво кренуо од публике. Играм већ 15 година футсал, прошао сам доста тога, али ово нисам доживио. Дошли смо из Црне Горе, примили су нас тако да сам остао без ријечи. Публика је била на нашој страни. Одиграо сам безброј турнира по Црној Гори, БиХ и нигдје нисам срео овакву публику и гостопримство. Ово је први Фамос футсал куп и надам се да ће их организовати још стотине, јер су то заслужили оваквом организацијом. Организација је чиста десетка, свака част свима и желим им још оваквих безброј турнира, рекао је Драшковић након завршетка турнира, те додао:

-Турнир је био јако квалитетан. Ево видите и сами да је у овом финалу било барем десет репрезентативаца БиХ и Црне Горе што само по себи говори о како јаком турниру се ради. У групама су исто тако испали неки од репрезентативаца БиХ и то је заиста доказ квалитета овог турнира.

Никола Перовић, који је тренер актуелног црногорског првака и освајача првог мјеста на Фамос футсал купу евоцирапо је успомене од прије седам година, када је носио дрес КМФ Танго, који своје утакмице управо у Војковићима.

– Ми смо освојили првенство Црне Горе и спремамо се за Лигу шампиона. Овај турнир је на неки начин евоцирао успомене од прије неких седам година када сам са Тангом освојио Куп Босне и Херцеговине. Ја не могу да вјерујем у ово. Свака част овој публици на оваквом гостопримству. Мени је ово била друга ноћ да дођем овдје. Момци су ми причали о утисцима. Све је прошло на најбољи начин, како организацијски тако и што се тиче публике, рекао је Никола Перовић, тренер КМФ Челик из Никшића.

Подсјећамо, КМФ Челик из Никшића је у финалу првог Фамос футсал купа савладао Дрина осигурање са 3:0, док су Соколови након бољег извођења пенала савладали Сјетлину и освојили ’’утјешних’’ хиљаду марака.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ