23 C
Lukavica

Фамос футсал куп 2019: Погодности за екипе из сусједних држава

Почетак другог по реду ”Фамос футсал купа Источна Илиџа 2019” планиран је за 24. јун текуће године.

Ово је једна од важнијих одлука након синоћњег састанка Организационог одбора овог турнира.

„На ранијим састанцима потврдили смо да ће наградни фонд остати на нивоу прошлогодишњег, односно да ће побједнику припасти 10 хиљада, другопласираној екипи двије хиљаде, а трећепласираној хиљаду конвертибилних марака. Почетак турнира била је прва и најважнија одлука синоћњег састанка. Дефинисали смо да то буде понедељак 24. јуна, те да се жријебање изврши дан раније у 12 часова у просторијама Фудбалског клуба Фамос“, рекао је Маринко Божовић, предсједник Организационог одбора ”Фамос футсал купа”, који обавља и дужност предсједника ФК Фамос, односно начелника општине Источна Илиџа, која ће и ове године бити генерални покровитељ турнира.

Мирко Марван, директор турнира, најавио је погодности за екипе које ће доћи из сусједних држава, али и других градова из Републике Српске и БиХ.

„Један од циљева јесте и квалитет екипа које ће учествовати на турниру. Прошле године имали смо једну екипу из Црне Горе, а ове године желимо да нам дођу и мајстори футсала из Србије, Хрватске, али и других градова из БиХ. Да бисмо тај циљ остварили донијели смо одлуку да екипе које, условно речено, долазе са стране, своје утакмице групне фазе играју за један дан“, каже Марван.

Најавио је и једну новину по питању наградног фонда.

Поред наградног фонда за три првопласиране екипе, те најбољег играча, стријелца и голмана, предвиђене су и награде за иделни састав турнира, односно најбољу петорку.

Рок за пријаве екипа је до 21. јуна, а могу се извршити путем телефона 065 637 282. Котизација за учешће на турниру износи 250 КМ.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ