4.1 C
Lukavica

Чланови СКУД-а “Бошко Вујадин” боравили у Нишу, на 1. смотри фолклора „Дани културе и традиције дијаспоре у Нишу – Роду у походе”

Чланови СКУД-а “Бошко Вујадин” су у периоду од седмог до десетог фебруара боравили у Нишу, на 1. смотри фолклора „Дани културе и традиције дијаспоре у Нишу – Роду у походе“. Смотра је окупила фолклорне групе из Србије, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе и Мађарске, а путем видео линка укључила су се и два ансамбла из Канаде.

Осим игара и пјесама, чланови СКУД-а “Бошко Вујадин” су нишкој публици приредили и ревију оригиналних народних ношњи Срба из Босне и Херцеговине, која је уприличена у Градској кући, а била је изузетно посјећена.

Домаћин манифестације Центар за традиционалну културу и духовност „Вук С. Караџић“ се побринуо да боравак ансамбла у Нишу буде садржајан и едукативан. Тим поводом су им осим протоколарних пријема код градоначелника Ниша, начелнице Нишавског управног округа и Привредне коморе града Ниша приредили и посјете туристичким знаменитостима попут: Народног музеја Ниша, Ћеле куле, Нишке тврђаве и чувене Нишке бање.

Учешће СКУД-а “Бошко Вујадин” на овој манифестацији реализовано је уз помоћ начелника општине Источна Илиџа, г. Маринка Божовића, који је финансирао путне трошкове фолклораша.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ