4.1 C
Lukavica

Шведски амбасадор у посјети општини Источна Илиџа

Шведски амбасадор Андерс Хагелберг посјетио је јуче општину Источна Илиџа и том приликом разговарао са руководством општине и начелником Маринком Божовићем.

Посјета је уприличена у оквиру пројекта „Родна равноправност“ у локалним заједницама, па су се Амбасадор и начелник Божовић придружили учесницима округлог стола организованог на ову тему.

У уводном обраћању начелник Божовић је рекао да локална власт у потпуности подржава све пројекте везане за Родну равноправности и истакао је да је општина Источна Илиџа усвојила документе „Жене мир и сигурност резолуција 1325“, те локални акциони план за равноправност.

Шведски амбасадор је похвалио општину Источна Илиџа због напретка и лидерства које је постигла у области „Родне равноправности“, заједно са општинама Жепче и  Високо.

У предходном периоду Краљевина Шведска је дала подршку „Општинском програму управљања чврстим одпадом у БиХ“ преко своје развојне агенције СИДА. У склопу пројекта израђен је План управљања отпадом за општину Источна Илиџа и реализован пројекат „Побољшење услуга прикупљања отпада у општини Источна Илиџа“.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ