4.1 C
Lukavica

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЕВИДЕНЦИЈУ СТАРИХ, БОЛЕСНИХ И ОСТАЛИХ УГРОЖЕНИХ ЛИЦА

Општина Источна Илиџа, уз подршку ЈУ Центра за социјални рад Источна Илиџа, ОО Црвеног крста и Омладинског савјета Источна Илиџа, позива грађане да пријаве своје комшије, стара, болесна и друга лица која немају сроднике како би им се омогућила набавка хране и лијекова уз помоћ тима волонтера за доставу основних животних намирница.

Задатак поменутог тима, који ће чинити волонтери Црвеног крста и Омладинског савјета,  је да координира доставу основних животних намирница и лијекова за стара, болесна и друга лица која немају сроднике. Набавка основних животних намирница ће се вршити о трошку корисника. Корисник може да изврши захтјев за доставу намирница у тежини до 15 кг.

Циљ је да се смањи кретање особа које су највише угрожене појавом вируса корона.

Грађани пријаве могу извршити у периоду од 8.00 до 15.00 часова радним данима на телефоне:

ЈУ Центар за социјални рад Источна Илиџа: 057/310-141;

Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа: 057/318-980.

За дане викенда ЈУ Центар за социјални рад Источна Илиџа: 066/760-265.

Битно је напоменути да је приликом пријаве лица неопходно дати кратке социоанамнестичке податке како би се утврдила оправданост захтјева.

Из ЈУ Центра за социјални рад и Црвеног крста  напомињу да се евидентирају искључиво лица која немају сроднике, који су болесни или који због старости нису у могућности да се крећу и набаве основне животне намирнице, тј. којима је помоћ тима заиста неопходна.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ