23 C
Lukavica

ЈАВНИ ПОЗИВ МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ ЗА КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске објавило је јавни позив за пољопривреднике за одобравање новчаних подстицаја за капиталне инвестиције.
Услови које је потребно да пољопривредници испуне како би могли да конкуришу за средства су: да су регистровани у регистру пољопривредних газдинстава, да су ажурирали податке у регистру до 15. маја текуће године, платили противградну заштиту, уколико су обвезници плаћања, те да су пријавили доприносе за пензионо и здравствено осигурање за 2018. годину.

Ко је прошле године купио трактор и добио подстиацај, ове године нема право конкурисања.
Пољопривредници могу да конкуришу за подршку вишегодишњим засадима, изградању пластеника и стакленика, куповину противградних и противмразних мрежа, система за наводњавање, машина и система за сортирање и паковање пољопривредних производа.
За подршку капиталним улагањима у Министарству пољопривреде планирали су 10,35 милиона марака. Од тог износа 4,7 милиона марака намјењено је пољопривредним газдинствима.
Пољопривредници који уложе до 70 хиљада марака могу се надати поврату. Осим времена предаје пријаве бодове ће доносити број запослених, чланови домаћинства породичног газдинства, пољопривредници млађи од 40 година, жене пољопривредници, инвестиција у неразвијеној општини.
За поврат код милионских инвестиција, кажу у министарству, пољопривредници ће морати конкурисати на ИПА фондове.
Рок за подношење захтјева за одобрење новчаних подстицаја је 20 дана од дана објаве на страници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Све додатне информације о позиву мозете погледати ОВДЈЕ.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ