Борилачки спортови

ЏУДО КЛУБ „ФАМОС“

Џудо клуб „Фамос“ Источна Илиџа окупља око 110 чланова, сениора, јуниора, кадета и пионира. У досадашњем периоду остварили су изузетно добре резултате. Освајачи су бројних медаља на републичким, регионалним и међународним такмичењима и турнирима. Клуб у својим редовима има 20 шампиона РС и 15 шампиона БиХ. Џудо клуб „Фамос“ је од 2004. године најбољи сениорски тим у мушкој и женској конкуренцији у Републици Српској. Такође, најуспјешнији је у млађим категоријама. На нивоу БиХ мушка и женска сениорска екипа налази се на другом мјесту, док су пионири најуспјешнији тим у БиХ.

Џудо клуб „Фамос“ више пута проглашен је најуспјешнијим спортским колективом Општине Источна Илиџа.

Организација: Џудо клуб „Фамос“
Сједиште: Милоша Обилића бр.42
Контакт особа: Жељко Шиљеговић
Телефон: 065 183 785

 

ТЕКВОНДО КЛУБ „ТИГАР“

Теквандо клуб „Тигар“ Источна Илиџа, основан је 2003.године, броји око 50 чланова, пионира, јуниора и сениора. У протеклом периоду чланови клуба учествовали су на више такмичења и турнира у Републици Српској, БиХ и међународним турнирима и освојили су више медаља и признања.

Сениорски су прваци РС, два члана клуба су репрезентативци БиХ, четири члана су репрезентативци РС. Клуб броји 8 мајстора теквондоа у звању црни појас.

Организација: Теквондо клуб „Тигар“
Сједиште: Трг Илиџанске бригаде бр.3
Контакт особа: Синиша Кешељ
Телефон: 065 495 671

 

КАРAТЕ КЛУБ „ИГМАН“

Карате клуб „Игман“ формиран 1993. године на Илиџи. Од 1996 године наставља са радом на простору Српске Илиџе односно Источне Илиџе. Окупља око 120 чланова, сениора, јуниора, кадета, нада, пионира, и млађих пионира. Учесници су бројних такмичења првенстава и међународних турнира појединачно и екипно. Носиоци су бројних медаља и признања.

Организација: Карате клуб „Игман“
Сједиште: Војводе Радомира Путника бр.2
Контакт особа: Милета Вуковић
Телефон: 065 583 633

 

 

РЕАЛНИ АИКИДО КЛУБ „КГБ“

Циљеви и задаци Клуба су развијање здравствених психо-физичких способности, другарских односа и такмичарског духа као и рад на унапређењу и популаризацији борилачких вјештина и спортова, учешће у спортским манифестацијама Републике Српске и БиХ. Клуб окупља 11 пионира, 23 јуниора и 9 сениора.

Организација: КГБ Реални „Аикидо“
Сједиште: Аадемика Николе Кољевића бр. 28
Контакт особа: Драгослав Радовановић
Телефон: 065 987 095