15.1 C
Lukavica

16. Међународни фестивал поезије за дјецу и младе

16. Међународни фестивал поезије за дјецу и младе одржава се од 12-14.12.2017. године у Културном цетру Источно Ново Сарајево, у организацији Форум театра, Источно Сарајево.

Овогодишњи фетивал је посвећен Јовану Јовановићу-Змају и носи назив „Ала је леп овај свет“ На фестивалу учествују: Дара Секулић, Исмет Бекрић, Тоде Николетић, Виолета Јовић, Мирко Вуковић, Мирослав Кокошар, Јово Чулић, Бранимир Росић и Недељко Зеленовић. У оквиру фестивала биће организован богат програм: радионице поезије „Ђулићи“ Свечана академија, Промоција нове књиге Мирка Вуковића, Промоција мултимедијалне публикације „Песме за децу, Јован Јовановић-Змај“ и програм Пјесме награђених.

Међународни фестивал поезије је јединствена књижевна манифестација за дјецу у Републици Српској, која промовише и едукује младе ствараоце откривајући им могућности за проналажење сопственог стваралачког простора. Број пристиглих радова на фестивалском конкурсу говори о препознатљивости значаја ове манифестације код младих стваралаца. Пет књига дјечије поезије награђених и најбољих пјесама конкурса, које су штампане протеклих година резултат су стваралачко-издавачког сегмента фестивала. Од 12. Фестивала поезије уводи се конкурс за младе пјеснике од 18 до 30 година.

Упознавање са  најпознатијим пјесницима и књижевницима за дјецу је веома важан сегмент фестивала, чији је циљ да се најмлађима приближи умјетност поезије, покрене потреба за  кретивним радом и да популарном формом сценског саопштавања учини ову манифестацијом блиском, а сусрет са пјесницима незабораван. У програмима до сада  наступили су најпознатији дјечији пјесници из БиХ, Србије и Црне Горе.

У прилогу можете погледати ПРОГРАМ фестивала.

 

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ