4.1 C
Lukavica

20. Међународни фестивал професионалних луткарских позоришта “ЛУТ ФЕСТ 2019” Источно Сарајево

Међународни фестивал професионалних луткарских позоришта за дјецу “Лут фест”-Источно Сарајево по специфичној форми представља јединствен позоришни фестивал у БиХ. Лут фест заузима значајно мјесто у културној политици Босне и Херцеговине и Републике Српске, а посебно у домену едукације и стварања позоришне публике у Источном Сарајеву.

Учешће најпознатијих свјетских луткара из цијелог свијета, престижних луткарских позоришта из преко 30 земаља, промоције капиталних издања о луткарству, присуство највећих имена науке о луткарској умјетности сврстали су Лут фест у једну од водећих међународних позоришних манифестација.

Генерални покровитељ Фестивала је Министарство просвјете и културе Републике Српске, Фестивал суфинансирају Град Источно Сарајево, општине Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево, Пале и Амбасада Аустрије у БиХ.

Генерални медијски покровитељи Фестивала су Новинска агенција Републике Српске “СРНА” и Радио-телевизија Републике Српске, а медијски пријатељи Фестивала су Федерална новинска агенција “Фена”, телевизије “Елта”, БН, БХРТ и портали “Катера” и “Принцип њуз”.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ