3.1 C
Lukavica

5. Годишњица манифестације „Купуј домаће, једи здраво“

Удружење грађана „ПРОБУДИ СЕ“ позива на 5. годишњицу манифестације „Купуј домаће, једи здраво“ под називом „ДАНИ ТИКВЕ“ која ће се одржати код моста на улазу у Војковиће у суботу и недјељу, 21. и 22.10.2017.године.

Сврха ове манифестације је промоција пољопривреде и предузетништва као и употребе тикве у људској исхрани као једне од најздравијих култура, која добро успјева на овим просторима.

Саставни дио манифестације је продајна изложба пољопривредних производа, прерађевина и рукотворина који ће приредити 12 удружења из цијеле Босне и Херцеговине.

Отварање манифестације је у суботу 21.10.2017.године у 12.00 часова, након чега ће услиједити дегустација јела од тикве од 12.00 до 14.00 часова. У овом дјелу се по први пут окупљају произвођачи тикве са такмичарским духом и одржава се мјерење најтежег, најдужег, најмањег и најљепшег плода тикве.

Од 14.00 до 16.00 часова за госте из других градова организује се посјета изложбено-продајним мјестима УГ „ПРОБУДИ СЕ“ у ТЦ ТОМ, а за званичнике, госте и медије организован је ручак у 16 часова.

Општина Источна Илиџа учествује у суфинасирању 5. годишњице манифестације „Купуј домаће, једи здраво“.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ