Удружење грађана „ПРОБУДИ СЕ“ позива на 5. годишњицу манифестације „Купуј домаће, једи здраво“ под називом „ДАНИ ТИКВЕ“ која ће се одржати код моста на улазу у Војковиће у суботу и недјељу, 21. и 22.10.2017.године.

Сврха ове манифестације је промоција пољопривреде и предузетништва као и употребе тикве у људској исхрани као једне од најздравијих култура, која добро успјева на овим просторима.

Саставни дио манифестације је продајна изложба пољопривредних производа, прерађевина и рукотворина који ће приредити 12 удружења из цијеле Босне и Херцеговине.

Отварање манифестације је у суботу 21.10.2017.године у 12.00 часова, након чега ће услиједити дегустација јела од тикве од 12.00 до 14.00 часова. У овом дјелу се по први пут окупљају произвођачи тикве са такмичарским духом и одржава се мјерење најтежег, најдужег, најмањег и најљепшег плода тикве.

Од 14.00 до 16.00 часова за госте из других градова организује се посјета изложбено-продајним мјестима УГ „ПРОБУДИ СЕ“ у ТЦ ТОМ, а за званичнике, госте и медије организован је ручак у 16 часова.

Општина Источна Илиџа учествује у суфинасирању 5. годишњице манифестације „Купуј домаће, једи здраво“.