10.3 C
Lukavica

БЕСПЛАТНО СКИЈАЊЕ НА ЈАХОРИНИ ЗА УЧЕНИКЕ ИЗ ИСТОЧНЕ ИЛИЏЕ

Дана 07.11.2017. године Општина Источна Илиџа је потписала Уговор са АД Олимпијски центар ”Јахорина” о бесплатном кориштењу скијалишта за ученике у зимској сезони 2017./2018. Да би се овај пројекат реализовао на одговарајући начин потребно је да се у њега безрезервно укључе све заинтересоване стране и испоштују своје обавезе.

  1. ОПШТА ПРАВИЛА ЗА УЧЕНИКЕ:
  • Да су редовни ученици Средњошколског центра ”Источна Илиџа”, ОШ ”Петар Петровић Његош”’, ОШ ”Јован Дучић” и ОШ ”Алекса Шантић” (нема ограничења у годинама)
  • Да посједују скијашко знање које им омогућава самостално скијање
  • Да посједују одговарајућу скијашку опрему (скије, штапове, рукавице, непромочиво одијело и скијашку кацигу. Кацига је наведена као обавезан дио опреме
  • Бесплатно скијање ће бити омогућено искључиво радним данима
  1. ОЛИМПИЈСКИ ЦЕНТАР ”ЈАХОРИНА”:
  • Омогућиће коришћење свих средстава вертикалног транспорта за ученике са подручја Општине Источна Илиџа, у складу са Уговором и достављеним списковима.
  1. ШКОЛА
  • Спровести анкету и сачинити прелиминарне спискове за коришћење повластице бесплатног скијања. У ту сврху потребно је да сачине образац сагласности родитеља који ће исти постписати. Након достављене сагласности школе ће коначне спискове доставити задуженој особи у Општини Источна Илиџа. Накнадно достављање имена неће бити омогућено. Списак терба да садржи име, име једног родитеља и презиме те ознаку разреда за ученика.
  • Одредити особе које ће скијати са ученицима – груповође. У том смислу потребно је да груповођа посједује солидан ниво скијашке обучености, као и опрему која је прописана за ученике. Максималан број ученика у једној групи је 10. Није ограничен број група из једне школе на дневном нивоу.  

Задатак груповође је да групи са којом ће скијати прије одласка на скијалиште (уласка у аутобус) преконтролише опрему а за вријеме боравка на скијалишту води рачуна о групи у смислу да се поштују општа правила безбједности на скијалишту као и обавеза заједничког скијања. Обавеза груповође је и да преузиме карте прије почетка скијања, скрене пажњу на обавезу чувања и карте врати на крају скијашког дана у складу са правилима Олимпијског центра

Имена груповођа ће бити наведена на списку са ученицима који ће се доставити у Општину

  • Одредити особу којој ће се ученици пријављивати за скијање. Исти ће на основу тога сачињавати седмични планови скијања и благовремено (до петка за наредну седмицу) доставити задуженој особи у Општини. Седмични план треба да садржи поред имена ученика и податке о груповођи.

 Напомињемо да је бесплатно скијање могућност а не обавеза. Правдање изостанка због скијања школеће вршити у складу са својим правилима. 

  1. ОПШТИНА ИСТОЧНА ИЛИЏА
  • Одредиће особу задужену за координацију. Задатак ове особе је да након достављања седмичних планова за скијаљње из школа исте сравна са заједничким списком и најмање 24 сата прије планираног одласка на скијање достави маил-ом Олимпијском центру
  1. ГРАД ИСТОЧНО САРАЈЕВО
  • Обезбиједиће бесплатан превоз ученика. За ученике са подручја општина, Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново, аутобус ће полазити са Аутобуске станице из Источног Сарајева. Распоред и вријеме полазака и долазака аутобуса, биће накнадно саопштени.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ