2 C
Lukavica

Иницијатива начелника Божовића да се ангажују локални кројачи за шивење заштитних маски

Због недостатка маски у вријеме пандемије вируса корона, општина Источна Илиџа ангажоваће локалне кројаче како би се јавним установама и удружењима грађана, чији су  чланови  посебно угрожени појавом новог вируса, доставиле неопходне маске. Иницијатива је кренула од начелника Маринка Божовића, који је данас у свом кабинету угостио кројаче и разговарао о будућој сарадњи.

Како је истакао начелник Божовић, поред тога што се показала потреба за заштитним маскама, које се не могу наћи на тржишту, посебно је задовољство што су то кројачице и кројачи са подручја општине Источна Илиџа, али и сусједне општине Источно Ново Сарајево, чиме се подстиче локална производња, а приходи усмјеравају ка нашим суграђанима.

Планирано је да у првој фази свако од ангажованих кројача сашије по 500 маски, а потом ће свој рад прилагођавати потребама општине и епидемиолошкој ситуацији у вези са вирусом корона

Маске ће бити испоручене у наредних десет дана, након чега ће се подијелити јавним установама и удружењима грађана са подручја општине Источна Илиџа.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ