-0.9 C
Lukavica

Пријем за магистра археологије Ивану Мирковић

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић примио је, са сарадницима у свом кабинету, магистра арехологије Ивану Мирковић из Источне Илиџе, поводом њеног докторског истраживања „Улога археолошког насљеђа у развоју града Источно Сарајево“.

Истраживање је уско везано за културно-историјске, научне и економске инетресе града Источно Сарајево и општине Источна Илиџа.

Ивана ће своје докторско истраживање радити на јавном универзитету „ИМТ Школа за напредне студије“ у граду Луки у Италији.

Начелник Божовић је упознао нашу суграђанку са културно-историјском документацијом са којом располаже општина Источна Илиџа и другом документацијом која ће бити од користи Ивани у докторским истраживањима која ће у коначници бити корисна нашој Општини и Граду.

То се тиче, прије свега, средњовјековних споменика Стећака који се налазе на територији наше Општине, међу којим се налази и највећи Стећак откривен у бившој Југославији познат као Стећак кнеза Павла по којем насеље Павловац носи име, а затим и  археолошко налазиште Градац на Илињачи у Горњем Которцу, подручје које је 2004. године проглашено националним спомеником БиХ.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ