-1.9 C
Lukavica

Лучић учествовао на завршној конференцији УСАИД пројекта „Дијаспора Инвест”

Замјеник начелника општине Источна Илиџа Мирослав Лучић учествовао је на завршној конференцији УСАИД пројекта „Дијаспора Инвест” која је одржана у Сарајеву.

У склопу конференције представљена је и Мрежа јединица локалне самоуправе које су потписале Меморандум о сарадњи међу којима је и општина Источна Илиџа
Циљ овог пројекта је подстаћи економски допринос дијаспоре социо-економском развоју привреде кроз пружање подршке за најмање 70 малих и средњих предузећа .
Бесповратна средства се кроз овај пројекат додјељују за активности које највише могу допринијети укупном учинку на креирање нових радних мјеста, повећање директних инвестиција дијаспоре, успостављање и/или јачање партнерстава малих и средњих предузећа са дијаспором, пренос знања из дијаспоре, истраживања нових тржишта, менторства, пословно умрежавање и јачање веза између науке, технологије и привреде, те кориштење осталих финансијских и нефинансијских доприноса економском развоју.

Овој области у будућем времену треба посветити пажњу с обзиром на настојање општинске управе да обезбиједи што повољније услове за инвеститоре на простору општине Источна Илиџа.
Конференцију је отворио амбасадор САД у БиХ Ерик Нелсон.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ