6.4 C
Lukavica

Бесповратна финансијска подршка за најбоље пословне планове ИМПАКТ-а

Инвестицијска фондација Импакт и Општина Источна Илиџа, након шест модула обуке, одржали су финалну презентацију полазника ИМПАКТ инкубатора пословних идеја. Током обуке полазници су прошлипрактичну едукацију о пословној организацији и изради пословног плана.

На данашњем догађају најбољим пословним плановима оцијењени су планови Катарине Стојчевић – Апотека „Лијек“ и Ђорђа Савића – Мафине колачићи. Осим предузетничке обуке, најбољи ће добити прилику да добију и бесповратну финансијску подршку.

Полазнике ИМПАКТ инкубатора је поздравио Мирослав Лучић, замјеник начелника Општине Источна Илиџа, а чланови комисије су били Бојан Драгић, начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности, Општина Источна Илиџа, Сњежана Елез, шефица Бироа за запошљавање општине Источна Илиџа – Завод за запошљавање Републике Српске и Венеса Омерходзиц Клемпиц, виша стручна сарадница за активне мјере запошљавање, ИМПАКТ фондација.

Циљ Инвестицијске фондације Импакт је да кроз интегрални програм подршке подстакне појединце да испуне свој пословни потенцијал и тиме директно допринесу економском расту локалних заједница и расту запошљавања. Такође, кроз практичну едукацију уче на који начин да организују идеје у реалне пословне планове и како да квалитетно управљају предузетништвом.

ИМПАКТ инкубатор пословних идеја, који се реализује уз подршку Владе Швајцарске, током 2018 – 2021 године у сарадњи с 55 локалних заједница у БиХ подржао је оснивање преко 250 нових пословних подухвата широм БиХ. Кроз свој рад, Инкубатор пружа интегрални програм подршке новооснованим и постојећим предузећима да покрену и убрзају свој развој, нудећи приступ циљаним ресурсима и услугама. Главни циљ је стварање успјешних нових послова, оних који ће након изласка из Инкубатора бити финансијски самоодрживи.

Честитамо свим полазницима и желимо им пуно среће у пословним подухватима!

Више информација о проведеним активностима и ИМПАКТ Инкубатору пословних идеја доступно је на www.impakt.ba.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ