12.5 C
Lukavica

Одржан састанак Штаба за ванредне ситуације Општине Источна Илиџа због најављених падавина и олујних удара вјетра

Због најављених падавина и могућности олујних удара вјетара на подручју Републике Српске данас је у просторијама Општине Источна Илиџа одржана сједница Штаба за ванредне ситуације. Сједници су, поред представника Општине, присуствовали представници Полицијске станице Источна Илиџа, Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево, Црвеног крста и секретари мјесних заједница Источне Илиџе.

Присутнима су представљена упозорења Републичке управе цивилне заштите и Републичког хидриметеоролошког завода, у којима се наводи да се у периоду од 16. до 20. јануара 2023. године очекују обилне падавине, које могу изазвати изливање бујичних водотока, појаву клизишта, као и значајан пораст водотостаја ријека. Такође, уз обилне падавине очекује се јак до олујни јужни вјетар.  

У складу са издатим упозорењима Штаб за ванредне ситуације Општине Источна Илиџа је усвојио закључке о предузимању превентивних мјера, са циљем организоване и правовремене реакције на евентуалну појаву временских непогода. У оквиру ових закључака Штаб упозорава становништво Источне Илиџе да предузме неопходне радње како би се заштитила имовина и помоћни објекти од најављених олујних удара вјетра. Грађани се савјетују да на вријеме уклоне све предмете који могу пасти са висина, да избјегавају кретање у близини далеководних стубова и старих стабала како би заштили личну сигурност, као и да планирају измјештање покретне имовине на сигурнo.

У приправност су стављена предузећа која раде на одржавању, а на дежурни број цивилне заштите 057/316-027 грађани могу пријавити евентуалне проблеме изазване временским непогодама.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ