20.3 C
Lukavica

У суботу почињу 3. међународни књижевни сусрети “Симеон Милутиновић Сарајлија”

Центар за културу и информисање “Источна Илиџа” у сарадњи са Катедром за српски језик и књижевност Филозофског факултета Пале организује Треће међународне књижевне сусрете “Симеон Милутиновић Сарајлија”. Књижевни сусрети ће се одржати од 14. до 16. октобра 2023. године у амфитеатру Средњошколског центра “Источна Илиџа”, а улаз за све посјетиоце је бесплатан.

У суботу, 14. 10. у 18.00 часова сусрете ће, својим бесједама о Симеону Милутиновићу Сарајлији, отворити професори са катедре за Српски језик и књижевност, Жељка Пржуљ и Саша Кнежевић.

Потом слиједи књижевно вече Ненада Миликића.

Другог дана сусрета књижевник Саша Еди Ђорђевић одржаће књижевну радионицу “Од идеје до романа”, која је намијењена за ученике средњих школа. У 18.00 часова почиње такмичење ученика у бесједништву, а на крају вечери публика ће имати прилику да ужива у књижевној вечери Иване Спахић, овогодишње добитнице награде “Златна сова”.

У понедјељак, 16. 10. пјесник Тоде Николетић ће обићи основне школе на подручју Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева. Овај дан је посвећен пјесницима и пјесништву, па нас тако у 18.00 часова очекује рецитаторско такмичење, а од 19.00 часова одржаће се пјесничко вече на којем ће учествовати пјесници Тоде Николетић, Горан Врачар и Огњен Кондић.

Програм књижевних сусрета можете преузети овдје.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ