Туризам

Имајући у виду значај туризма и могућности које ова привредна грана пружа у укупном развоју овог дијела Републике Српске, Скупштина Града Источно Сарајево основала је јавно туристичко предузеће града које сада послује под називом Туристичка организација Града Источно Сарајево.

Близина олимпијских планина (Општина се налази 20-так км од планине Јахорина, Бјелашница…) „тражи“ што већу понуду смјештајног капацитета што има за последицу изградњу реномираних хотела, мотела, пансиона…

СМЈЕШТАЈНИ КАПАЦИТЕТИ

Hotel M3

Хотел „М3“ се налази на магистралном путу који води из Сарајева према Фочи, у непосредној близини сарајевског аеродрома (5 минута вожње аутомобилом) а исто тако у близини је олимпијских планина Бјелашнице и Јахорине.

Од хотела до Бјелашнице вожња аутомобилом траје 20 минута, а до Јахорине 45 минута, путним комуникацијама које су изграђене за олимпијске игре у Сарајеву.

Капацитет хотела је 29 соба од чега је 5 апартмана, 6 трокреветних, 6 једнокреветних и 12 соба са француским лежајем. Такође хотел посједује и двије ресторанске сале као и салу за састанке и семинаре.

Адреса:

Аеродромска 2

www.motelm3.net

Инфо линије:

Тел/Факс: +387 57 355 070
                +387 57 310 070
                +387 57 310 071

Хотел Терекс

Хотел“TEREX“ се налази у насељу Добриња у Сарајеву. Саграђен је 2000. године по најсавременијим европским стандардима пројектовања и градње.

Хотел“TEREX“ је опремљен модерним намјештајем који може задовољити госте и са посебним захтјевима. Располаже рестораном са 50 мјеста и исто толико на љетној тераси, комфорним собама и апартманима са купатилом, тв., мини баром, чајном кухињом и приступом интернету са 64 комфорна лежаја.

Јела спремају врхунски мајстори кулинарства, а љубазно особље хотела ће се побринути да Вам боравак у њему остане у трајном сјећању.

Хотел “TEREX“ је погодан за организацију мини семинара, пословних састанака и ручкова, а у току зиме постоји могућност организованог скијања на олимпијским планинама Јахорини и Бјелашници, са трансфером гостију удобним туристичким аутобусом до скијалишта.

Хотел “TEREX“ послује у саставу угледне компаније „TEREX“, у којој Вам на располагању стоји бензинска пумпа, снадбјевена свим врстама нафтних деривата европског квалитета, продавница моторних уља и ауто козметике, вулканизерска радња, ауто-периница и велики чувани паркинг за аутобусе и аутомобиле.

Адреса:

Иве Андрића 2

www.terex-company.com

Инфо линије:

Тел: +387 57 318 100 
       +387 57 318 318
       +387 57 317 400

Мотел Вељине

Мотел Вељине се налази у Источном Сарајеву, у мирном дијелу града и удаљен је 6 км од центра Сарајева.

Смјештен је на саобраћајници Кула – Враца уз одличну повезаност са међународним аеродромом Сарајево, шопинг центрима, те олимпијским скијашким центрима Јахорина и Бјелашница, као и главним магистралним саобраћајницама.

Изграђен је 2005. године у складу са најсавременијим европским стандардима пројектовања, градње и уређења ентеријера.

Квалитет наших услуга, заједно са породичном традицијом и дугогодишњим искуством у пружању хотелско-угоститељских услуга, осигураће да ваш боравак у нашем хотелу буде пријатан и незабораван.

Адреса:

Радомира Путника 57

www.motel-veljine.com

Инфо линије:

Тел: +387 57 340 312

 

Мотел/Ресторан Барка

 

На подручју Источне Илиџе, у непосредној близини Аеродрума Сарајево, налази се мотел Барка са изузетно високим нивоом услуга за све госте и посјетиоце.

Капацитет мотел је 3 апартманима и 8 соба луксузно опремљених и са свим потребним погодностима тв, клима и бежични интернет.

Мотел посједује 2 ресторанске сале као и салу за састанке и семинаре.

 

Адреса:

 

Аеродромска бб

Email info@motelbarka.com

Websitehttp: www.motelbarka.com

Инфо линије:

 

Телефон: 065 662 069

Пансион Кула

Смјештен је уз магистрални пут Источно Сарајево – Трново. Од Међународног аеродрома Сарајево удаљен је два километра.

Располаже са 26 лежаја у једнокреветним и двокреветним собама са купатилом, а свака соба је опремљена телефоном и телевизором.

Адреса:

Равногорска 32

www.pansionkula.com

Инфо линије:

Тел: +387 57 310 170

Пансион Камин

Смјештен је уз магистрални пут Источно Сарајево – Трново. Од Међународног аеродрома Сарајево удаљен је два километра.

Располаже са 5 двокреветних соба и 1 апартманом.

Адреса:

Кула 15

Инфо линије:

Тел: +387 57 316 762