Скупштина – Одборници

 

СРПСКА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА – СДС

 

Мирослав Лучић, рођен 15.2.1967. године у Сарајеву. По занимању професор физичке културе, магистрирао 2008. године на ФФК Универзитета у И. Сарајеву. Радио у ВРС, организацији Уједињених нација, Секретаријату СДС И. Сарајево и предавао физичко васпитање у СШ „28. јуни“ и ОШ „П.П.Његош“. Борац ВРС I категорије. Одликован „Медаљом заслуга за народ“ и „Медаљом за службу у УН“. Предсједник Скупштине града И. Сарајево од децембра 2010. године. Ожењен, отац двоје дјеце.

 

Горан Шеховац, рођен 30.6.1973. године у Сарајеву. Ожењен, отац двоје дјеце. Завршио факултет за пословно-индустријски менаџмент у Београду. Активно се бавио спортом у РК „Босна“ Сарајево. Члан СДС од 1991. године, а 1992. године као 19-годишњак прикључује се ВРС. Борац I категорије, одликован „Медаљом за војне заслуге“.

 

Даниела Четковић, рођена 1.9.1989. године у Сарајеву. Завршила је ОШ „Петар Петровић Његош“ и средњу економску школу у И. Илиџи. Дипломирала на Економском факултету Универзитета у И. Сарајеву. Запослена у „K-inel“ д.о.о. као финансијски администратор.

 

Славица Говедарица, рођена 15.10.1980. године у Сарајеву. Завршила Факултет физичке културе у Српском Сарајеву 2004. године. Запослена у ОШ „П. П. Његош“ као наставник физичког васпитања. Активан члан стручног штаба ОК „Славија“ и координатор Малих олимпијских игара Сарајевско-романијске регије. Удата.

 

Немања Мочевић, рођен 17.7.1989. године у Сарајеву. Дипломирао на Економском факултету у Бања Луци 2015. године.

 

Јована Скакавац, рођена 14.12.1995. године у Касиндолу, општина И. Илиџа. Средњу економску школу завршила у И. Сарајеву и студент је друге године Економског факултета на Палама.

 

Дарко Станић, рођен 21.7.1981. године у Сарајеву. Средњу економску школу, смјер економски техничар, завршио 2000. године у И. Илиџи. По занимању дипломирани економиста. Син погинулог борца, неожењен. Тренутно незапослен.

 

Јадранка Регоје, рођена 1958. године у Калиновику. Удата, мајка троје дјеце. Професор српског језика, запослена у СШ „28. јуни“. Обављала дужности: члана Савјета Филозофског факултета Пале и предсједника УО Културног центра И. Сарајево. Покретач разних хуманитарних акција. У Отаџбинском рату организовала достављање помоћи Србима заточеним у Сарајеву.

Веселин Пукета, рођен 07.05.1964. године у Фочи. Ожењен и незапослен. Борац ВРС I категорије. Активно се бавио спортом у ФК „Славија“. Предсједник Удружења добровољних давалаца крви ЦК И. Илиџа. Члан Скупштине СДС, ОО СДС И. Илиџа и МО Младичко Поље.

 

САВЕЗ НЕЗАВИСНИХ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА – СНСД – МИЛОРАД ДОДИК

 

Небојша Шешлија, рођен 26.08.1986. у Сарајеву. Дипломирао на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. Запослен у Заводу за запошљавање Републике Српске на пословима Руководилац одељења за посредовање и активне мјере запошљавања. Радио је као стручни сарадник у Кабинету члана Предсједништва БиХ из Републике Српске, и стручни сарадник у Секретаријату Предсједништва БиХ. Одборник и шеф клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа у периоду 2008-2014. Ожењен.

 

Марко Шиљ, рођен 10.01.1987. године у Сарајеву. Основну школу завршио у Војковићима, а гимназију у Источној Илиџи. Дипломирао и магистрирао на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву. Има више објављених стручних и научних радова. Запослен у ЗП „Електродистрибуција“ а.д.Пале као руководилац техничког сектора, а прије тога је обављао послове самосталног пројектанта. Предсједник Mладих СНСД Источна Илиџа. Члан Градског одбора СНСД Источно Сарајево. Ожењен и отац једног дјетета.

 

Владимир Ћосовић, рођен 26.11.1985. године у Сарајеву. Oсновну школу завршио у Касиндолу, а средњу економску у Источној Илиџи. Дипломирао на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. Запослен у ЗП „Електродистрибуција“ а.д. Пале као самостални референт за финансијско рачуноводство. Дугогодишњи фудбалер, добитник бројних награда, међу којима и награда за трећег спортисту општине Источна Илиџа. Основао и тренирао пионире омладинског клуба „Касиндо“. Ожењен и отац једног дјетета.

 

Зоран Голијанин, рођен 15.03.1973. године у Сарајеву, општина Центар. Основну и средњу школу завршио у Сарајеву. Звање дипломираног економисте стекао 2009. године у Бања Луци. Учесник рата од 1992–1995 као припадник ВРС и МУП-а РС. Власник и директор фирме Connect + . Успјешан привредник .Ожењен, отац двоје дјеце. Члан општинског одбора СНСД Источна Илиџа

 

ПАРТИЈА ДЕМОКРАТСКОГ ПРОГРЕСА – ПДП

 

Раде Ћосовић, рођен 20.06.1962. године у Општини Центар-Сарајево. Основну школу завршио у Касиндолу, а потом гимназију на Илиџи. Дипломирао на Машинском факултету у Сарајеву, на одсјеку за моторе и моторна возила. Након завршетка факултета ради у предузећу Фамос, на пословима технолога, самосталног технолога за монтажу мотора, те самосталног технолога за испитивање мотора. У оквиру поменутих послова био је на стручном усавршавању у Њемачкој.
У послијератном периоду ради у ОДП “Напредак” на мјесто техничког директора а потом и директора поменутог предузећа.
У периоду од 1997- 2001 године обавља дужност Секретара Секретаријата за привреду, буџет и финансије Општине Источна Илиџа, односно начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.
Од 2001. до 2008 године ради у Републичкој управи цивилне заштите, у сектору за деминирање на пословима руководиоца.
На изборима 2008 године изабран за одборника у општини Источна Илиџа испред ПДП-а, а потом и за предсједника скупштине општине у мандатном периоду 2008-2012 година, а такође и у мандатном периоду 2012-2016 године.
Од 2012 године одборник је и у Скупштини Града Источно Сарајево и предсједник Клуба одборника ПДП-а.
Предсједник је Општинског одбора ПДП-а Источна Илиџа и предсједник Градског одбора ПДП-а Источно Сарајево.
Ожењен је и отац двоје дјеце

Мићо Мијовић, рођен 24.07.1981 у Општини Центар – Сарајево. Завршио Филозофски факлутет Универзитета у Источном Сарајеву одсјек за географију. У периоду од 2012-2016 године вршио функцију шефа клуба одборника ПДП-а у Скупштини општине Источна Илиџа. Извршни директор у ЈКП „Комил“ Источна Илиџа.

 

 

НАРОДНИ ДЕМОКРАТСКИ ПОКРЕТ – НДП

 

Зоран Трапара, рођен 07.11.1968. године у Сарајеву. Завршио Факултет за пословни менаџмент, општи смјер. Учесник отаџбинског рата, борац прве категорије.
Члан Предсједништва и Главног одбора НДП-а.
Предсједник Регионалног и Општинског одбора НДП-а Источна Илиџа. Одборник од 2004-08, 2008-12 и 2012-16 године у Скупштини општине Источна Илиџа.
Обавља функцију потпредсједника Скупштине општине Источна Илиџа. Ожењен, отац двоје дјеце.

Дарко Босиљчић, рођен 16.02.1966. године у Сарајеву.
Шумарски техничар.
Основну и средњу школу завршио на Илиџи.
Учесник отаџбинског рата, борац прве категорије.
Носилац црног појаса у каратеу.
Запослен као радник обезбјеђења у компанији ,, Сектор секјурити“ .

 

 

ДЕМОКРАТСКИ НАРОДНИ САВЕЗ – ДНС

 

Љубоје Дарко, рођен 28.04.1977. године у Сарајеву.

Лубура Бојан, рођен 04.05.1986.године. Основну и средњу школу завршио у Источном Сарајеву. Дипломирани економиста. Директор у приватној-породичној фирми.

 

Лучић Младен, рођен 29.05.1990. године.

 

 

СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА – СП

 

Данко Васиљевић, рођен 23.08.1965 године у Сарајеву. Медицински факултет завршио 1995 године у Бања Луци. Учесник отаџбинског рата, има статус ратног војног инвалида. Од 1995-2005 радио у Општој болници Фоча и на Медицинском и Стоматолошком факултету као асистент. Специјализацију из физикалне медицине и рехабилитације положио 2001. године у Београду. Након завршене специјализације радио као начелник одјељења за физикалну медицину и рехабилитацију Опште болнице Фоча. Од 2005. године запослен у Дому здравља Источно Сарајево гдје обавља функцију начелника службе за физикалну медицину и рехабилитиацију. Добитник повеље за примарну здравствену заштиту коју додљејује Комора доктора медицине Републике Српске. Потпредсједник удружења Физијатара Републике Српске.
Ожењен, отац двоје дјеце