23 C
Lukavica

Aкцијa чишћења Источне Илиџе

Општина Источна Илиџа je, у сарадњи са Јавним Комуналним предузећем „КОМИЛ“, организовала акцију прољетног чишћења и уређења општине.

Почетак акције је обиљежен садњом дрвета у шеталишту на Добрињи I и чишћењем јавних површина у урбаном дијелу уз учешће ученика, студената, спортиста и грађана.

Mилан Тошић, в.д. директора комуналног предузећа „Комил“ позива све који су у могућности да се придруже и подрже ову акцију.

„Мјесец април је мјесец чистоће, па су општина Источна Илиџа и Јавно комунално предузеће „Комил“ организовали акцију чишћења наше општине. Пред нама је цијели мјесец, како ко буде у могућности да се придружи овој акцији, од спортских удружења, школа, као и наших суграђана. У ову акцију је укључен и Омладински савјет Источне Илиџе, као и спортска удружења и привредници. Дакле, сви који сматрају да треба да дају допринос овој акцији могу да се укључе током читавог мјесеца“, каже Тошић.

Општина позива привреднике, организације, кућне савјете, мјесне заједнице и све грађане општине да узму учешће у акцији, да очисте и уреде своја дворишта и подрумске просторије, ослободе се кабастог и другог отпада и тиме дају свој допринос љепшој и здравијој животној средини.

Прикупљени отпад треба изнијети на локације за одвоз осталог комуналног отпада, а комунално предузеће ће исти возити на депонију.

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ