1.1 C
Lukavica

Oрганизован свечани пријем за најбоље ученике основних и средњих школа

У Општини Источна Илиџа је уприличен пријем за најбоље ученике основних и средњих школа са подручја ове општине и додјељене су им награде, захвалнице али и финансијске награде за најбоље ученике три основне школе и ЈУ Средњошколског центра Источна Илиџа.

Начелник ове општине Маринко Божовић каже да је ово прилика за промоцију знања и младости, али и да се покаже како се  заиста води рачуна о будућим перспективним становницима који ће својим знањем допринијети развоју ове општине.

„Јако сам понасан на успјехе ових ученика, а општина Источна Илиџа ће свакако наставити да улаже у образовање, у плану је и изградња зграде Средњошколског центра који је тренутно у фази пројектовања,“ каже Божовић.

Ученик ЈУ Средњошколског центра Источна Илиџа, Филип Јокић, остварио је просјечну оцјену 5,0 и каже да није било толико тешко остварити овај успјех.

„Проглашен сам учеником генерације, остварио сам одличан успјех у све четири године, и планирам уписати Медицински факултет,“ каже Филип Јокић.

Лазар Миовчић је ученик осмог разреда Основне школе Јован Дучић из Касиндола, и награђен је за прво мјесто на Општинском такмичењу из математике, друго мјесто на Општинском такмичењу из физике, друго мјесто на Општинском такмичењу из хемије и треће мјесто на Општинском такмичењу из информатике.

„Одличан сам ученик и имам интересовање за више предмета, из којих сам и постигао ове резултате, задовољан сам постигнутим успјехом и није било толико тешко,“ додаје Лазар.

 

ПОСЉЕДЊЕ ОБЈАВЕ